Subiecte evaluare nationala 2023 clasa 4. Evaluare nationala 2023 clasa 4. Află detalii despre subiectele la limba română pentru Evaluarea Națională 2023 la clasa a IV-a.

Astăzi, pe data de 16 mai, elevii de clasa a IV-a au susținut primul examen al Evaluării Naționale, care a constat într-o probă scrisă la limba română. Textul suport pentru această probă a fost „O girafă în spațiu”, o adaptare a unei povestiri scrise de Cristina Donovici.

 

Conform metodologiei, elevii au fost așezați în bănci câte doi sau conform locului lor obișnuit. În cazul în care un elev a întârziat la Evaluarea Națională 2023, acesta a fost condus într-o altă clasă, unde a fost supravegheat de către un învățător.

 

De asemenea, conform metodologiei, în cazul în care un elev a lipsit de la o testare, dar a participat la celelalte, el va avea posibilitatea să participe și la cea din urmă.

 

Cum se desfăşoară testarea la Evaluare Naţională pentru clasa a IV-a în 2023

 

În mod obișnuit, sălile în care se desfășoară testarea pentru Evaluarea Națională 2023 sunt aceleași săli de clasă în care elevii își desfășoară cursurile.

 

Pentru clasa a IV-a, Evaluarea Națională 2023 are loc în timpul orelor de curs, iar timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor este de 60 de minute la fiecare testare.

 

Subiectele pentru Evaluarea Națională 2023 sunt distribuite de către învățătorul clasei. Acesta beneficiază de asistența unui al doilea profesor pe toată durata evaluării, care nu este implicat în predarea la clasa respectivă.

 

Elevii de clasa a IV-a se așează în bănci așa cum sunt obișnuiți, ținând cont că subiectele sunt numerotate pe două pagini.

 

Înainte de începerea testelor pentru Evaluarea Națională, administratorul de test realizează instrucțiuni pentru elevi cu privire la proceduri și importanța acestei evaluări, conform metodologiei.

 

Fiecare elev de clasa a IV-a primește testul pentru Evaluarea Națională 2023, pe care trebuie să-și completeze numele, prenumele și unitatea de învățământ.

 

Înregistrarea și monitorizarea timpului de rezolvare a testelor pentru Evaluarea Națională sunt responsabilitatea administratorului de test. Acesta se asigură și că se respectă ordinea și liniștea în sala de clasă pe durata desfășurării testelor pentru Evaluarea Națională 2023.

 

La finalul timpului alocat pentru teste, profesorul colectează lucrările de la elevi, conform procedurilor menționate în metodologie.

 

Structura subiectelor de la Evaluare Naţională 2023

 

Subiectele pentru Evaluarea Națională 2023 sunt elaborate de instituția subordonată Ministerului Educației, responsabilă de cerințele tuturor examenelor școlare.

 

Iată cum este structurat Evaluarea Națională 2023 pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a:

 

Pentru clasa a II-a, subiectele Evaluării Naționale 2023 sunt organizate astfel: Primul test se concentrează pe evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise, al doilea test se concentrează pe evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, iar al treilea test se concentrează pe evaluarea competențelor de matematică.

 

Pentru clasa a IV-a, elevii care au studiat în limba română vor avea următoarea structură a testelor: Primul test vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română, iar al doilea test vizează evaluarea competențelor de matematică.

 

Conform metodologiei, elevilor care fac parte din minoritățile naționale și care au studiat în limba maternă li se oferă teste pentru Evaluarea Națională la matematică, atât în limba în care au studiat, cât și în limba română.

 

La clasa a VI-a, subiectele Evaluării Naționale 2023 sunt structurate astfel: Primul test vizează evaluarea unor competențe din domeniul Limbă și comunicare, iar al doilea test vizează evaluarea unor competențe din domeniul Matematică și Științe ale naturii.

 

Conform metodologiei, timpul alocat pentru fiecare sesiune a Evaluării Naționale este după cum urmează:

 

Pentru clasa a II-a, elevii au la dispoziție 30 de minute pentru fiecare test administrat.

 

Pentru clasa a IV-a, elevii au la dispoziție 60 de minute pentru fiecare test administrat în cadrul Evaluării Naționale 2023.

 

Pentru clasa a VI-a, elevii au, de asemenea, 60 de minute pentru fiecare test administrat în cadrul Evaluării Naționale 2023.

 

Modele de subiecte Evaluare Naţională clasa a IV-a

 

Model de subiect Evaluare Naţională clasa a IV-a la Limba Română scris – Descarcă documentul AICI

Model de subiect Evaluare Naţională clasa a IV-a la Matematică – Descarcă documentul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *