Ciclonul a făcut prăpăd în România. Autorităţile, luate din nou prin surprindere: DN1 a fost blocat ore-n şir, utilajele de deszăpezire nu au putut interveni.

Ciclonul polar a făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. Ninsorile abundente, troienele care au depăşit şi jumătate de metru în unele zone, dar şi viscolul puternic şi poleiul au dat peste cap traficul atât pe şosele, cât şi în aer. Drumuri pe care şoferii le parcurgeau în mod normal în câteva minute s-au transformat în coşmaruri ce au durat ore bune. Pe DN1, utilajele de deszăpezire nu au putut interveni să îndepărteze zăpada pentru că şoseaua era plină de maşini care aşteptau în coloană.

 

Autorităţile ştiau de mai multe zile că România va fi lovită de ciclonul polar. Ca de fiecare dată, însă, au fost luate prin surprindere. La căderea întunericului, pe DN1 a început haosul. A nins abundent, iar utilajele de deszăpezire nu şi-au putut face treaba pentru că drumul a fost la fel de aglomerat ca în perioada vacanțelor de sărbători.

 

Nici salvatorii nu s-au descurcat prea bine cu nămeţii

 

Nici salvatorii nu s-au descurcat prea bine cu nămeţii. În localitatea Milcovul, o ambulanţă a rămas blocată după ce un TIR a derapat şi s-a pus curmezişul. Pacientul care avea nevoie să ajungă la spital a fost dus pe targă până după incidentul rutier pentru a fi preluat de o altă ambulanţă.

 

De o intervenţie promptă avea nevoie şi un copil de doar doi ani care şi-a rupt o mână, în comuna Suraia. O şenilată a preluat victima abia după o oră, din cauza unui drum blocat de nămeţi.

 

Tot în judeţul Vrancea, mai multe şosele au fost închise până în această dimineaţă la ora 10:00. De asemenea, sensul spre Bucureşti a fost complet restricţionat pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone.

 

Drumurile blocate, însă, au fost motiv de veselie în localitatea gălăţeană Drăgăneşti. Mai mulţi tineri au încins o horă pe şosea. Iar în municipiul Galaţi, maşinile au fost lăsate în parcare. Oamenii s-au echipat cu schiuri, sănii şi au transformat trotuarele în pârtii.

 

Până duminică dimineaţă, judeţele Buzău şi Vrancea, precum şi zona înaltă a Munteniei sunt sub cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Jumătate de ţară este sub cod galben.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *