Ethereum a ajuns la 1.640 de dolari – cel mai mare nivel de preț din ultimele 40 de zileEthereum a ajuns la 1.640 de dolari – cel mai mare nivel de preț din ultimele 40 de zile

Piața criptomonedelor a cunoscut o oarecare fază de redresare, depășind plafonul de piață de 1 trilion de dolari. Două dintre cele mai importante criptomonede, Bitcoin și Ethereum, au înregistrat creșteri de preț în ultimele șapte zile.

 

O „Ethereum Merge” a fost în fruntea listei de speculații cu privire la ceea ce determină recenta creștere a prețurilor. Creșterea rapidă a venit după ce a fost stabilită o dată provizorie pentru fuziunea principală.

 

Fuziunea va reduce consumul de energie pe rețea cu peste 99 la sută. Cu toate acestea, nu va reduce neapărat comisioanele de tranzacție în mod semnificativ.

După ce au atins un maxim de 1.620 de dolari pe 20 iulie, prețurile eterului au scăzut din nou la un minim de 1.463 de dolari la tranzacționarea timpurie pe 21 iulie și de atunci s-au tranzacționat peste 1.600 de dolari, atingând cel mai mare nivel din aproape 40 de ani, potrivit datelor TradingView.

 

Ethereum a ajuns la 1.640 de dolari – cel mai mare nivel de preț din ultimele 40 de zile

 

Acum creșterea inițială a prețului cauzată de anunțul fuziunii s-a diminuat, ce urmează pentru Ethereum?

 

 

Creșterea prețului eterului este o evoluție pozitivă, potrivit analistului de piață Rekt Capital, care a publicat graficul de mai jos, care a subliniat importanța unei închideri săptămânale peste 1.300 de dolari și mișcarea ascendentă ulterioară.

 

 

În timp ce ETH poate continua să crească în zona superioară portocalie, scăderile ETH ar fi mai sănătoase. Această retestare a zonei portocalii inferioare va crește probabilitatea unei mișcări în sus.

 

Posibil Bull trap?

 

  • Un „bull trap” este un semnal care indică faptul că un trend descendent a unui activ s-a inversat și este în creștere atunci când de fapt continuă să scadă.

 

Principalul factor al câștigurilor recente ale activului are de-a face cu anunțul planificat din 19 septembrie a eventualei treceri la proof-of-stake.

 

În timp ce o actualizare majoră este un factor fundamental al sentimentului actual de pe piața Ethereum, activul se tranzacționează în continuare cu 68% sub maximul istoric din noiembrie 2021.

 

Există, de asemenea, îngrijorarea că, după fuziune, o cantitate mare de eter ar putea inunda piața după ce a fost eliberată de la miza contractelor inteligente.

 

Potrivit unui sondaj recent realizat de Finder înaintea celui mai recent raliu, există încă o mulțime de sentimente negative față de prețurile eterului pe termen scurt.

 

Potrivit unui sondaj recent realizat de Finder înaintea celui mai recent raliu, există încă o mulțime de sentimente negative față de prețurile eterului pe termen scurt.

 

Există mai mulți factori macroeconomici care ar putea fi în joc, a spus Finder. Rezerva Federală din SUA este de așteptat să majoreze ratele dobânzilor cu încă 75 de puncte de bază la întâlnirea sa din 26-27 iulie, ceea ce este de obicei negativ pentru piețele criptomonedei. Dacă Bitcoin se scufundă, Ethereum va urma cu siguranță.

 

În plus, Biroul de Analiză Economică din SUA (BEA) va publica prognoza de creștere a PIB-ului pentru trimestrul al doilea pe 28 iulie. Un alt trimestru negativ așteptat ar însemna că țara se află într-o recesiune tehnică, care este, de asemenea, foarte negativă pentru activele de risc precum Ethereum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *