Ministerul Sănătății informează că noul vaccin anti-Covid produs de Pfizer este acum disponibil și pentru persoanele care se imunizează.

Ministerul Sănătății informează că noul vaccin anti-Covid produs de Pfizer este acum disponibil și pentru persoanele care se imunizează prima oară. Este adaptat pentru tulpinile de virus aflat în circulaţie în prezent.

 

“În urma deciziei Comitetului Național de Vaccinologie, în mod similar cu alte țări europene, noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând de mâine, 27 ianuarie 2023, și pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată. Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19”, informează Ministerul Sănătății.

 

Instituția precizează că noua formulă este adaptată pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Acesta oferă protecție mai ales împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii.

Vaccinarea nu este obligatorie, se face la cerere, pe baza consimţământului şi este gratuită. Mai mult, nu există un principiu al întâietăţii şi funcţionează pe baza principiului “primul venit, primul servit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *