Ninsori, ploi şi lapoviţă din acest weekend, în România. La munte se va depune strat de zăpadă

Vor începe primele semne de iarnă în acest weekend, în nord, nord-est, depresiuni și la munte. Revin ploile pe arii extinse, lapovița și ninsoarea, iar frigul va fi accentuat de rafalele de vânt. La munte se va depune strat de zăpadă, iar viscolul va fi intens.

 

Începând de joi o masă de aer rece, ce provine din Câmpia Rusiei, ne va influența în următoarea perioadă. Astfel, vremea va deveni friguroasă în nordul Moldovei, Maramureș, estul Transilvaniei și în regiunile montane. Cerul va avea înnorãri şi mai ales din a doua parte a zilei dinspre sud-vest aria precipitaţiilor va fi în extindere şi va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţãrii.

 

Strat de zăpadă la munte, creşte riscul de polei

 

Va ploua, însã în zona de munte, în special la altitudini mari va ninge, iar în Moldova şi în depresiunile din estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare. În aceste regiuni existând riscul pentru depuneri de polei.

 

Cele mai scăzute temperaturi vor fi în nordul Moldovei și estul Transilvaniei

 

Vântul va prezenta intensificãri la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h, iar noaptea local şi temporar şi în zonele joase de relief, în general cu viteze de peste 45…55 km/h. Ca urmare a intensificãrilor de vânt și valorile resimțite de corpul uman vor fi mult mai scăzute comparativ cu temperaturile înregistrate în mod oficial în termometre.

 

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 15 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei și estul Transilvaniei. Nopțile vor fi din ce în ce mai reci cu minime cuprinse între -4…-3 grade în nordul Moldovei şi 12…13 grade pe litoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *