O fetiţă de 12 ani a murit de ''inima rea'', la doi doi ani de când tatăl ei s-a sinucis. Mama sa a găsit-o inconştientă în cadă, în locuinţa din Anglia

O văduvă îndurerată va marca Ziua Mamei, sărbătorită la nivel internaţional pe data de 7 mai, cu o plimbare în scop caritabil pentru fiica ei, care a suferit convulsii fatale cauzate de durerea morţii tatălui ei. Faye Smith, din Sheffield, și-a pierdut fiica, numită Gabi, în 2013, exact la doi ani de la ziua în care soțul ei și-a luat viața. Medicii cred că respectiva criza a fost declanșată de stresul de a-și pierde tatăl.

 

Mamă a doi copii, în vârstă de 56 de ani, plănuiește acum o plimbare în memoria fiicei sale și spune că mersul pe jos i-a oferit mereu mângâiere și sprijin ca să poată trece peste durerea incredibilă. Plimbarea va include unele dintre locurile preferate ale lui Gabi și este ultima plimbare pe care a făcut-o vreodată cu mama și fratele ei Zach, acum în vârstă de 26 de ani, cu doar șase zile înainte de moartea ei, notează Daily Mail.

 

Fetiţa a fost distrusă de durere când tatăl s-a sinucis

 

Lumea lui Gabi a fost spulberată când tatăl ei, în vârstă de 47 de ani, și-a luat viața după ce s-a luptat cu dependența de alcool. Aproximativ un an mai târziu, la vârsta de 11 ani, a suferit din senin o criză severă. Faye a spus: ”Conducem spre casă într-o noapte, după ce l-am lăsat pe fratele ei, Zach, la o petrecere și i s-a făcut rău dintr-o dată în maşină. Buzele ei erau albastre, iar ochii ei se dădeau peste cap. Am dus-o de urgență la spital și pentru o vreme au crezut că ar putea fi epilepsie. Dar testele au sugerat că a fost ceva numit tulburare de atac non-epileptic (NEAD). Este rar și medicii au spus că probabil a fost declanșat de trauma morții tatălui ei”.

 

Nu există un remediu pentru respectiva tulburare, dar Gabi a răspuns bine la terapie. Ea a trecut peste durere, a început să-și facă din nou prieteni, iar Faye a simțit că se întoarce la copilul strălucitor, fericit, care fusese înainte de traumă. Dar pe 16 martie 2013, la a doua aniversare de la moartea tatălui ei, Gabi a fost găsită moartă în baie, în ceea ce a început a fi o dimineață normală de sâmbătă.

 

Faye a declarat: ”Gabi nu ieșise din baie, așa că am bătut în ușă. Când ea nu a răspuns, am spart ușa. Am încercat să o reînviam și a fost dusă de urgență la spital, dar era prea târziu. Nimic nu te poate pregăti pentru moartea unui copil sau nu poate alina durerea. Dar am vrut să onorez memoria lui Gabi”. Anul acesta se împlinesc 10 ani de cand micuţa de 12 ani s-a stins din viaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *