SC Oțelul Galați a disputat ieri, 8 iunie 2022 manșa retur a finalei barajului de promovare în Liga 2, împotriva celor de la Dante Botoșani. Practic acesta a fost cel mai important meci al sezonului și partida de care se leagă toate speranțele oțelarilor de pretutindeni. O finală în adevăratul sens al cuvântului, meciul care a încununat munca acestui sezon și care nu ar fi dat roade fără susţinerea suporterilor. SC Oțelul Galați a disputat ieri, 8 iunie 2022 manșa retur a finalei barajului de promovare în Liga 2, împotriva celor de la Dante Botoșani. Practic acesta a fost cel mai important meci al sezonului și partida de care se leagă toate speranțele oțelarilor de pretutindeni. O finală în adevăratul sens al cuvântului, meciul care a încununat munca acestui sezon și care nu ar fi dat roade fără susţinerea suporterilor. 
Sursa: Facebook SC Otelul Galati

 

Dorinel Munteanu a reușit să promoveze Oțelul Galaţi în Liga 2! A fost nevoie de venirea omului care a adus primul titlu din istoria Galațiului, în 2011, cu fosta Oțelul, pentru ca actualul proiect să obțină o performanță așteptată de tot orașul, dar și de conducere, pe care era o presiune uriașă.

 

SC Oțelul Galaţi a promovat în Liga 2! Dorinel Munteanu, din nou erou la Galați

 

Un eventual ”cartuș” ratat în acest sezon ar fi putut însemna demiteri și demisii în masă de la Oțelul, dar Dorinel Munteanu a venit ca un salvator și a reușit să îndeplinească obiectivul fără probleme, echipa neavând de tras prea mult nici în sezonul regular, nici în play-off și nici în meciurile de baraj.

 

Miercuri, 8 iunie, a fost sărbătoare la Galați, a fost şi înainte de returul finalei cu Dante Botoșani, dar mai ales după ultimul fluier. SC Oţelul Galaţi a învins cu 3-0 după ce în tur, la Botoșani, scorul a fost de 1-1.

 

Prestația formației lui Dorinel Munteanu a fost una încântătoare, mai ales că, din informațiile primite, în tribune au fost aproximativ13.000 de oameni, iar capacitatea arenei din Galați are un total de 13.500. Tot orașul a fost conectat la miza partidei, iar înainte de startul confruntării fanii din peluză au aprins torțe, au cântat și au făcut și o coregrafie pentru a susține echipa.

 

George Cîrjan, Alin Nica și Denis Cireș au adus victoria în returul finalei cu cei de la Dante Botoșani

 

George Cîrjan a adus calea gazdelor spre victorie, în minutul 45+2, când a marcat cu capul în urma unei lovituri libere. În partea a doua, SC Oțelul Galaţi a continuat să atace în ciuda faptului că era promovată și la 1-0. La cinci minute de la reluare şi-a dublat avantajul prin reușita lui Alin Nica.

 

A fost momentul în care tribunele au luat ”foc”, iar suporterii au început să simtă cum încet, încet se apropie de Liga 2. Au început chiar să facă valuri. Cu toate acestea, Denis Cireș a marcat și el, în minutul 73, pentru 3-0, iar în final a început sărbătoarea promovării, momentul în care SC Oțelul Galaţi a primit trofeul de campioană a Ligii a 3-a.

 

 

După cinci ani în Liga 3, Galațiul în sfârşit promovează în Liga 2. Ianos Szekely, cu sufletul alături de SC Oțelul Galaţi

 

Back 2 business” a fost primul mesaj al SC Oțelul după promovarea în Liga 2, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, care a strâns deja mii de interacțiuni. O reacție a venit și din partea fostului jucător al Oțelului Galați, Ianos Szekely, care a apreciat performanța realizată de Dorinel Munteanu și elevii săi.

 

Din 2011, de când Oțelul Galați a luat titlul în Liga 1, nu a mai fost o așa emulație în oraș, iar oamenii păreau că își pierd speranța în ceea ce privește capacitatea noului proiect Oțelul de a urca fie și în Liga 2.

 

De ani de zile se chinuie echipa să promoveze, sezonul trecut pierzând barajul final cu Dacia Unirea Brăila, în care era mare favorită. În stagiunea 2019/2020 SC Oțelul nici măcar nu s-a apropiat de promovare, pentru că a terminat stagiunea pe un dezamăgitor loc 6, iar un sezon în urmă, 2018/2019, finaliza Seria 1 abia pe locul 3.

 

Același loc 3 a fost ocupat în campionatul Ligii a 3-a din 2017/2018, primul după promovarea din Liga 4. De altfel, accederea în eșalonul al treilea a fost bifată încă din primul sezon al înființării noii entități, după ce fosta campioană Oțelul Galați a falimentat.

 

Clasament SC Oțelul Galaţi în Liga 3:

  • 2021-2022 / locul 1 Seria 2 în sezonul regular și play-off / baraj câștigat cu Foresta Suceava (1-0 în deplasare, 2-0 acasă) / baraj câștigat cu Dante Botoșani (1-1 în deplasare, 3-0 acasă)
  • 2020-2021 / locul 1 Seria 2 / baraj câștigat cu Foresta Suceava (3-0 acasă, 0-0 în deplasare) / baraj pierdut cu Dacia Unirea Brăila (1-1 acasă, 0-1 în deplasare)
  • 2019-2020 / locul 6 Seria 1 – sezon înghețat din cauza pandemiei după 16 etape. A promovat Aerostar Bacău
  • 2018-2019 / locul 3 Seria 1, sub SCM Gloria Buzău și Bucovina Rădăuți
  • 2017-2018 / locul 3 Seria 1, sub Aerostar Bacău și FK Miercurea Ciuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *