Perioada de înscriere în programele Rabla Clasic și Rabla Plus a fost prelungită cu două luni, până pe 31 iulie, atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice.

Administrația Fondului pentru Mediu a transmis că bugetul alocat persoanelor fizice a fost de aproape 600 milioane de lei la începutul campaniei. Totodată a trasmis că sesiunea de înscriere pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, inclusiv UAT-uri si instituțiile publice se va prelungi până la data de 31 iulie 2022 în cadrul programelor Rabla Plus și Rabla Clasic.

 

Totodată, a fost prelungită și perioada de depunere a dosarelor de finanțare pentru “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi”, până la data de 12 august 2022.

Am decis să prelungim perioada de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul acestor programe pentru a facilita accesul la finanțare a cât mai multor beneficiari. Prin programele noastre urmărim îndeplinirea obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă și ne dorim să finanțăm cât mai multe autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus. În același timp, susținem finanțarea în procent de 100% din cheltuielile eligibile pentru instalarea de stații de reîncărcare, suma maximă fiind de 190.000 lei, în cadrul Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *