Polițistă de penitenciar agresată fizic de șeful direct. Directorul Horia Chiș este acuzat!

Polițistă de penitenciar agresată fizic de șeful direct. Directorul Horia Chiș este acuzat!

Un gardian a fost atacat la unitatea în care lucra. Însuși directorul (Horia Chiș) a fost cel care a vrut să o rănească. Însă femeia nu a spus acest lucru în raport.

Acest articol este realizat si sponsorizat de catre Recorder !

 

 

”Pe 19 mai 2022, o angajată a Penitenciarului Baia Mare iese din biroul directorului Horia Chiș, în stare de șoc și cu urme roșii pe gât. Peste câteva minute, este întocmit un raport intern în care medicul instituției descrie semnele unei agresiuni și recomandă o expertiză medico-legală. În câteva ore, un medic legist atestă negru pe alb că femeia a fost strânsă de gât. Astfel, incidentul petrecut în interiorul unei instituții publice are, oficial, o victimă, dar nu și un agresor.

Aceasta e descrierea rece a faptelor. Însă, ce nu se poate descrie în rapoarte sau expertize și nici nu lasă urme vizibile pe piele este frica. Tocmai frica a împiedicat-o pe angajată să declare că cel care a agresat-o este chiar șeful ei, directorul Horia Chiș”, se arată în investigația Recorder.

Încercare de mușamalizarea incidentului

 

Polițista susține că atacul violent al șefului nu a apărut din senin și nici nu a fost un caz izolat. Iar până să o strângă de gât, acesta ar fi fost hărțuită mai bine de un an de către director.

După acest incident, victima este presată să semneze un document prin care ar accepta mușamalizarea incidentului. Pentru a o convinge, directorul Horia Chiș, alături de psihologul instituției, Angela Kozma, apelează la o serie de intimidări și încearcă să o șantajeze emoțional.

Victima este amenințată că, dacă va continua să denunțe abuzul, își va distruge viitorul. Este atenționată că intră într-un război pe care nu-l poate câștiga în fața unui director cu influență în Administrația Națională a Penitenciarelor.

I se spune că va distruge liniștea instituției și a colegilor, că nu va fi crezută de nimeni și că e mai înțelept să uite incidentul și să-și vadă de viață. „Pacea e mai înaltă decât dreptatea”, este argumentul suprem al directorului Horia Chiș.

 

Directorul îi explica polițistei ce se poate întâmpla dacă scrie în raport cine a agresat-o:

”Probabil o să obțineți marele rezultat că nu o să mai fiu director, dar nu pentru mult timp. Fiindcă sunt absolut convins că voi găsi dreptate în justiție”, i-a explicat directorul Horia Chiș victimei sale.

În timp ce acesta a ieșit din birou să aducă raportul medicului pentru a ”clarifica” situația, victima a rămas cu psiholoaga Angela Kozma. Aceasta a încercat, de asemenea, s-o facă să se răzgândească.

”Asta este opinia ta că ai fost agresată”, a spus psiholoaga.

”Dar acesta este adevărul”, încearcă să se apere polițista.

”Tu mă auzi ce spun?”, continuă psiholoaga.

”Adică după toată chestia asta să mai ies și mincinoasă”, continuă polițista.

”Dacă faci pace, nu ieși mincinoasă. Știți și tu și el care este adevărul”, îi explică psiholoaga. și îi promite că directorul își va cere scuze, însă până atunci trebuie să ”vadă hârtia” că s-au împăcat.

 

ANP anunță că face un control la Penitenciarul Baia Mare

 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat joi, 7 iulie, că a dispus realizarea unui control, în urma unei sesizări privind o agresiune asupra unui poliţist de la Penitenciarul Baia Mare.

„La nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a fost înregistrată pe circuit de soluţionare o sesizare în care este semnalat un act de agresiune asupra unui poliţist de penitenciare, angajat al Penitenciarului Baia-Mare. În acest sens, în vederea verificării aspectelor reclamate, conducerea A.N.P. a dispus cu celeritate efectuarea unui control inopinat de către o echipă multidisciplinară de specialişti, începând cu data de 05.07.2022, la nivelul acestei unităţi penitenciare”, a informat, joi seară, ANP.

Porivit surse citate, în funcţie de rezultatele verificărilor, conducerea ANP va dispune cu fermitate măsuri în consecinţă.

„ANP este preocupată de menţinerea unui climat organizaţional optim, sub imperativul respectării prevederilor legale, ale Codului de conduită etică şi ale Codului deontologic al personalului din sistemul administraţiei penitenciare”, a transmis instituţia.

3 thoughts on “Polițistă de penitenciar agresată fizic de directorul de penitenciar. Directorul Horia Chiș este acuzat! VIDEO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *