Problemele financiare ale campioanelor din ultimele patru sezoane, generate de bugetul salarial uriaș oferit de patronul Nelousu Varga, au afectat serios finanțele clubului Gruya. În timp ce datoriile către terți s-au diminuat în ultimele zile, unii au depus faliment CFR din cauza datoriilor restante, iar gimnastica financiară făcută de Varga a adăugat milioane de euro la datoria clubului față de proprietari.

Varga a luat foc pe transferurile lui Petrescu

 

 

Pe fondul acestor tensiuni, Varga s-ar fi certat cu antrenorul Dan Petrescu, conform informațiilor sport.ro. Patronul CFR-ului i-ar fi reproșat lui Petrescu campania de achiziții din iarnă, când formația a fost întărită cu Marko Dugandzic, Roger, Yuri Matias, Sergiu Buș sau Cristian Neguț. Dugandzic are doar 132 de minute jucate în opt partide, marcând un singur gol, Roger a prins doar 139 de minute și nu a mai evoluat din luna februarie, Buș a evoluat doar 66 de minute în patru partide, în timp ce Yuri Matias a pierdut primul ”11” după egalul cu Farul, 0:0, din 19 martie. Evident, Varga, cunoscut ca un tip iute la mânie, i-a reproșat lui Petrescu transferurile, în timp ce antrenorul a cerut liniște, mai ales înaintea unui meci atât de important pentru titlu cum este cel cu FCSB de duminică.

Conflictul a fost infirmat de președintele CFR-ului, Cristian Balaj, care ar fi cunoscut, la rândul său, mânia lui Varga în trecut. ”Nu există niciun conflict, dimpotrivă, domnul Varga a transmis acționarilor clubului să vina să sprijine și acestia au fost prezenți, a fost o intalnire cu jucatorii. Atâta timp cât dânsul susține și a declarat ca nu va renunța, CFR Cluj va merge mai departe”, a spus Balaj pentru PRO TV. Surse apropiate de clubul clujean spun, însă, că Varga ar urma să facă o nouă mutare în spatele scenei.

E vorba despre discuții tot mai apropiate cu fostul președinte al clubului clujean, Marian Copilu, care este acum la Universitatea Craiova. Nemulțumit că rolul său este unul mai mult de decor, mai ales după alegerea lui Sorin Cîrțu ca președinte, Copilu ar fi tentat să se întoarcă la Cluj, acolo unde a fost arhitectul echipei care a cucerit titlurile în ultimele sezoane. Deși a plecat cu scandal, fiind scos țap ispășitor după eliminările din UEFA Champions League și UEFA Europa League, dar și de problemele financiare ale clubului, Copilu a fost rugat de Varga să rezolve unele dintre conflictele de ordin financiar pe care clujenii le au cu prestatorii de servicii – catering, organizare de deplasări și cantonamente, hoteluri – fiind cunoscută abilitatea lui Copilu de a negocia.

 

Și, Varga îi va oferi chiar o revenire la CFR, ceea ce înseamnă că Dan Petrescu va părăsi clubul pentru a treia oară. Petrescu a condiționat venirea în toamnă de plecarea lui Kopilou, iar Varga a cedat în cele din urmă, spre bucuria antrenorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *