SUA: Reacţii dure la atacul Rusiei asupra Odesei: credibilitatea Rusiei este pusă serios la îndoială

Statele Unite au condamnat sâmbătă atacul cu rachete al Rusiei asupra portului ucrainean Odesa de la Marea Neagră, spunând că „întâmpină grav” angajamentul Rusiei de a ridica blocada asupra exporturilor de cereale în baza unui acord pe care l-a semnat vineri la Istanbul, a informat AFP.

 

Acest atac pune serios la îndoială credibilitatea angajamentului Rusiei faţă de acordul de vineri şi subminează activitatea ONU, Turciei şi Ucrainei pentru a livra alimente esenţiale pe pieţele globale„, a spus Antony Blinken, secretarul de stat american, într-un comunicat, informează Agerpres.

 

Armata ucraineană a anunțat atacul asupra portului Odesa și a dat vina pe Rusia. „Inamicul a atacat portul comercial Odessa cu rachete de croazieră Kalibr. Două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar două au lovit infrastructura portului„, a declarat Southern Combat Command pentru rețeaua Telegram.

 

Rusia a negat sâmbătă implicarea în atacul asupra portului ucrainean Odesa, a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, citat de DPA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *