Izvorul Tamaduirii 2023. Rugaciuni Izvorul Tamaduirii. Tradiţii Izvorul Tămăduirii 2023: Ce nu este bine să faci în Vinerea Luminată?

Tradiţii Izvorul Tămăduirii 2023. În 2023, Izvorul Tămăduirii este sărbătorit de creștini în luna mai, ca o tradiție dedicată Maicii Domnului. În această zi, preoții săvârșesc Sfânta Liturghie și sfințesc apa, cunoscută și sub numele de aghiasma mică.

 

La Izvorul Tămăduirii din 2023, conform tradițiilor, creștinii participă la Sfânta Liturghie și la slujba de sfințire a apei, cunoscută ca Aghiasma Mică, pe care o consumă pe tot parcursul anului. Această sărbătoare are loc în luna mai, mai exact pe data de 7 mai 2023. Potrivit credinței populare, bolnavii care beau apă sfințită în dimineața zilei de Izvorul Tămăduirii se vindecă.

 

În această zi, credincioșii obișnuiesc să arunce apă sfințită peste animalele de povară, pentru a le asigura sănătatea. De asemenea, grădinile și livezile sunt stropite cu apă sfințită de la biserică, în speranța că vor da roade bogate.

 

Ce nu este bine să faci în Vinerea Luminată

 

Trebuie menționat că Izvorul Tămăduirii cade în Vinerea Luminată, ceea ce înseamnă că există anumite restricții. Potrivit tradiției, anumite lucruri sunt strict interzise în această zi.

 

În Ziua de Izvorul Tămăduirii este strict interzis să desfășurați activități de muncă. Potrivit tradiției străvechi, în această zi nu se lucra deloc. Cei care încălcau această regulă erau loviti de o boală grea de la care nu se puteau recupera, până la moarte. Boii nu erau înjugați la car sau la plug, pentru a nu se îmbolnăvi. De asemenea, țesutul de pânză era interzis, deoarece aceasta nu era folosită pentru a îmbrăca pe cei morți, care trebuiau să fie primiți în lumea cealaltă.

 

Pe lângă acestea, este complet interzis să spălați și să călcați în Ziua de Izvorul Tămăduirii. Conform credințelor populare, cei care nu respectă acest obicei nu vor fi primiți în Rai.

 

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești în ziua sărbătorii Izvorul Tămăduirii

 

 

„Preacurată, Preanevinovată, Preamilostivă, Prealăudată, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Marie, Izvor al Dumnezeieștii Tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruită a creș­tinilor, mijlocitoare statornică către Făcătorul, nă­dejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la tine și cer dumnezeiască ta înțelegere. Nimeni din cei ce au venit la ține nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos.

 

Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către ține, scăparea noastră, apă­rătoarea noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, ca Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostivă, asculți cererile noastre.

 

Maica noastră duhovni­ceașcă, izvorule al tămăduirilor, noi cei mici, cei pă­catosi, cei nevrednici robi ai tăi și fii ai tăi duhovnicești, mădularele cuvântatoare ale turmei lui Hristos, ale acestei alese a Lui Biserici Ortodoxe, ca niște bolnavi și neputincioși, cu frică de a nu fi sfâșâați de lupii cei turbați, ca niște oameni cu puțină credință, neputând să ne împotrivim mâniei valurilor sălbatice ale ereticilor, scăpăm cu pocăință și cu lacrimi la aju­torul tău cel nebiruit și la Acoperământul Tău cel tare, AMIN”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *