Situaţia este descrisă de către autorităţile locale ca fiind “o blocadă informaţională”. La Herson, pe străzile oraşului sunt ruşi care vând cartele SIM funcţionale, în schimbul datelor de pe paşaport.Situaţia este descrisă de către autorităţile locale ca fiind “o blocadă informaţională”. La Herson, pe străzile oraşului sunt ruşi care vând cartele SIM funcţionale, în schimbul datelor de pe paşaport.

Situaţia este descrisă de către autorităţile locale ca fiind “o blocadă informaţională”. La Herson, pe străzile oraşului sunt ruşi care vând cartele SIM funcţionale, în schimbul datelor de pe paşaport. “Nu există internet și nicio conexiune mobilă în regiunea Herson de aproape 24 de ore”, declară şeful administraţiei militare regionale a Hersonului, Hennadii Lahuta. “Ocupanții vând carduri SIM rusești în oraș. Trebuie să furnizați datele pașaportului pentru a cumpăra o cartelă SIM. Vă îndemn să nu faceți acest lucru și să nu furnizați datele dumneavoastră personale ocupanților.”

 

Primarul orașului Herson, Ihor Kolykhaiev, nu a putut participa la o conferință online cu autoritățile centrale, a declarat agenţia de presă Ukrinform. Guvernul de la Kiev a anunţat că vor încerca să reia conexiunea cu Herson până miercuri.

 

Luptele continuă în Herson, iar locuitorii trebuie să facă față unor situații dificile, anunţă Comandamentul Operațional de Sud al Armatei Ucrainene. “Multe așezări nu au energie electrică, apă și gaze. Regiunea are nevoie de medicamente și ajutor umanitar”.  Problema comunicațiilor din sudul țării are loc în condiţiile în care agenția rusă de ştiri RIA Novosti, a postat un articol în care afirmă că sunt planuri ca regiunea Herson să fie integrată în teritoriile Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *